Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

EU-subsidie voor Deense varkenshouders

Deense varkenshouders kunnen naar verwachting vanaf mei dit jaar Europese subsidie aanvragen voor het moderniseren van varkensstallen.

De in totaal 21 miljoen euro subsidie wordt verdeeld naar nieuwbouw, verbouw en de biologische sector. De regeling is onderdeel van de Deense uitvoering van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3).

Budget voor biologische varkenshouderij

POP3 is het derde Europese subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland. In april 2016 worden informatiebijeenkomsten georganiseerd over de aanvraagprocedure voor de subsidie. De varkenshouders kunnen maximaal 20% van het investeringsbedrag aanvragen. Van het budget is €2 miljoen gereserveerd voor de biologische varkenshouderij. In april 2016 worden informatiebijeenkomsten georganiseerd over de aanvraagprocedure voor de subsidie.

Laatste reacties

  • exvarkensboer1

    Als je subsidie nodig hebt ben je géén ondernemer.

  • c.putten

    zeg dat maar tegen ASML,2 keer bijna failliet maar door europese subsidie er boven op gekomen,nu het succes verhaal bij uitstek.

Of registreer je om te kunnen reageren.