Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens zakt 1 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens daalt met 1 cent naar €1,23 per kilo geslacht gewicht. In de afgelopen week werd al 2 cent verlaagd, zodat de paasweken een totale prijsverlaging opleverde van 3 cent per kilo.

De varkensmarkt heeft veel hinder ondervonden van de viering van Pasen. Voor Pasen verloor de varkensprijs in Duitsland al 2 cent per kilo aan waarde. De week na Pasen ging er nog eens 3 cent vanaf. Al met al leverde de markt dus 5 cent in en resulteert nu een varkensprijs van €1,28 per kilo geslacht gewicht. De Nederlandse handel en slachterijen konden niet achterblijven en gingen de Duitse prijsdaling achterna.

Voor de paasweken werd er nog van uitgegaan dat de Pasen op een stabiel prijsniveau zou worden gepasseerd. Al snel bleek de druk toch veel te groot. Een gebrek aan vraag vanuit de verwerkende industrie rond Pasen in combinatie met ruim voldoende aanbod aan vlees maakte een abrupt eind aan de prijsstijging in de eerste weken van maart.

De prijsontwikkeling tijdens de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) heeft nog geen lentegevoel aangekondigd. Vrijdag zakte de prijs nog eens 2 cent naar €1,32 per kilo geslacht gewicht. Desondanks wordt uit dit prijsniveau de hoop geput dat de markt tot rust gaat komen en dat het varkensaanbod in de loop van volgende week begint af te nemen.

De Boerenvarkensprijs is vrijdag met 2 cent verlaagd naar €1,33 per kilo. De Boerenbiggenprijs bleef onveranderd op €46,50 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.