Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens verrast met lagere prijs

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens daalt met 1 cent naar €1,22 per kilo geslacht gewicht. De afstand ten opzichte van de Boerenvarkensprijs neemt daarmee weer wat toe, omdat de Sallandse boerennotering blijft staan op €1,35 per kilo geslacht gewicht.

De DCA Beursprijs wijkt met de prijsverlaging ook af van de stabiele prijsontwikkeling op de Duitse markt. De Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen bleven woensdag gelijk op €1,28 per kilo geslacht gewicht. Er zijn op dit moment ook geen signalen in Duitsland die duiden op stijgende prijzen op korte termijn; een stabiele prijs lijkt voorlopig het maximaal haalbare.

De Duitse bond van varkenshouders ISN stelt dat slachtrijpe varkens voor levering volgende week wel gevraagd zijn, maar de bond berust er op dit moment in dat een prijsverhoging voorlopig uitblijft. Het ontbreekt de markt aan impulsen vanuit de vleesmarkt en zodoende is een prijsverbetering vooralsnog niet haalbaar. De ISN heeft zijn hoop gevestigd op een weersverbetering, omdat een grotere vraag naar barbecueartikelen de markt weer in beweging kan krijgen.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde in ieder geval nog niet de gewenste voortrekkersrol om de stemming onder varkensboeren te verbeteren. Na de lichte prijsstijging in de afgelopen week, stagneerde op vrijdag de opmars. Er moest zelfs een cent worden toegelegd ten opzichte van de veiling van dinsdag. Het gemiddelde prijsniveau daalde zodoende naar €1,34 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt het prijsniveau precies op het gemiddelde dat dit jaar op de beurs werd gerealiseerd.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.