Varkenshouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:30 apr 2016

DCA Beursprijs stijgt 3 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,25 per kilo geslacht gewicht. Daarmee haakt deze notering aan bij de stijgende prijsontwikkeling in Duitsland al valt de prijsverhoging kleiner uit dan bij de Duitse noteringen.

Duitsland zette afgelopen week weer eens de toon. Woensdag opende de Vereinigungspreis de prijsverbetering op de varkensmarkt met een verhoging van 4 cent naar €1,32 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen zagen zich gedwongen deze stap te volgen. Daarbij maakten ze wel een voorbehoud; maandag wordt opnieuw bekeken hoe de vlag erbij hangt. Dit duidt erop dat de slachterijen nog niet overtuigd zijn dat de hogere varkensprijs in zijn geheel kan worden doorberekend in de verkoopprijzen. Bovendien willen zij zo min mogelijk risico nemen met het oog op het uitvallen van slachtdagen rond de feestdagen; Hemelvaartsdag en Pinksteren.

De Sallandse Boerenvarkensprijs is met 3 cent verhoogd. Deze notering stijgt daarmee naar €1,39 per kilo geslacht gewicht. De initiatiefnemers achter deze prijs wijzen op een krapper aanbod, lichtere varkens en een goede vraag. "Duitsland heeft amper genoeg varkens voor volgende week", stelt de Sallandse initiatiefnemer van deze prijsnotering.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • chila

    Hoe de vlag erbij hangt of hoe de zaak er voor staat .

  • john.ramaker1

    @Chila dat klopt, wordt nog even aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.