Varkenshouderij

Nieuws

Brand verwoest compleet varkensbedrijf

Een grote brand heeft woensdagavond een varkensbedrijf in Oirschot volledig in de as gelegd. Alle varkens kwamen daarbij om. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Een grote brand heeft woensdagavond een varkensbedrijf in Oirschot (N.-Br.) volledig in de as gelegd. Het vuur brak uit rond 19.00 uur en verspreidde zich zo snel dat de brandweer de stal al snel als verloren beschouwde. De dieren in de stal zijn door de tragische brand omgekomen. Het nabijgelegen woonhuis en een schuur bleven gespaard, door de inzet van de brandweer. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Thieme wil kamerdebat naar aanleiding van brand

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen giftige stoffen gemeten tijdens de brand. Het is nog niet duidelijk of asbest is vrijgekomen. Nader onderzoek moet hier duidelijkheid over verschaffen. Dat meldt Omroep Brabant.

Naar aanleiding van de brand heeft kamerlid Thieme, van de Partij voor de Dieren, een debat aangevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.