Varkenshouderij

Nieuws

DCA volgt Boerenvarkensprijs niet

De Boerenvarkensprijs beet vrijdagavond het spits af met een verhoging van de notering met 2 cent naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. De DCA Beursprijs volgt deze prijsverhoging niet, deze prijs blijft onveranderd op €1,23 per kilo geslacht gewicht.

De positieve toon in de Boerenvarkensprijs lijkt mede gebaseerd op een positievere tendens in Duitsland. Daarnaast signaleren de Sallandse initiatiefnemers van de Boerenvarkensprijs een grotere vraag naar varkens terwijl het aanbod krapper wordt. Daarbij wordt gewezen op de ontwikkeling in de slachtcijfers in de afgelopen weken.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde vrijdag een prijsverhoging op van 2 cent naar gemiddeld €1,34 per kilo geslacht gewicht. Daarmee werd de prijsverlaging van eind vorige week weer weggepoetst. De aanbieders waren er content mee en zagen al hun aangeboden dieren verkocht worden op de veiling. Op zich worden er niet heel veel dieren op deze veiling te koop aangeboden, maar het is wel een graadmeter voor de stemming in de markt.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.