Varkenshouderij

Nieuws

Vliegende start Deense biggenexport

De Deense biggenuitvoer is in 2016 zeer voortvarend van start gegaan. De export in januari en februari groeide met 300.000 biggen vergeleken met die periode in 2015.

De Deense biggenexporteurs maakten in 2016 een vliegende start, met zowel in januari als februari ruim meer dan 1 miljoen in het buitenland afgezette dieren. Dat blijkt uit cijfers van Danske Svineproducenter. De export nam daarmee toe naar ruim 2,1 miljoen biggen, tegen ruim 1,8 miljoen in de eerste twee maanden van vorig jaar. Ook in december werden al meer dan 1 miljoen biggen geëxporteerd. Het totaal in 2015 kwam op 11,6 miljoen, ruim 0,3 miljoen meer dan in 2014.

Vooral meer Deense biggen naar Italië

In januari en februari groeide vooral de afzet in Italië relatief sterk, met ruim 37 procent, naar 187.000 biggen; maar ook de afzet naar de twee 'hoofdafnemerslanden' Duitsland en Polen bleef flink groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.