Varkenshouderij

Nieuws 1508 x bekeken

Veel animo voor kijkje in varkensbedrijf

Voor het eerst mochten ook een aantal varkenshouders de deuren openen tijdens de Albert Heijn (AH) Boeren Lentefeesten op Tweede Paasdag. De familie Wikkerink in Sinderen (Gld.) is een van de negen varkensbedrijven die hieraan meewerkten.

Wikkerink levert vleesvarkens via het marktconcept Good Farming Star aan Vion, die dit één sterren Beter Leven-vlees vervolgens aan de AH verkoopt. Ondanks het stormachtige weer kwamen er ruim 800 bezoekers naar Sinderen om de varkens met eigen ogen te zien.

Wikkerink die ook een zichtstal heeft waar bezoekers vanuit een skybox een kraamafdeling en de dragende zeugen kunnen bekijken, stelde voor deze gelegenheid ook de kraamstal open. "Omdat de PR is geregeld door de supermarkt, komt er een heel ander publiek op deze dag af dan bijvoorbeeld in het weekend van het varken", vertelt Helga Wikkerink.

Veel animo voor kijkje in varkensbedrijf

Ander beeld van varkenshouderij

Vooral ouders met jonge kinderen kwamen een kijkje nemen en maakten gretig gebruik van de activiteiten en het biggen knuffelen. Het gros van de bezoekers heeft een heel ander beeld van de varkenshouderij, vertelt André Wikkerink die het fijn vindt dat hij de vragen van burgers meteen kan beantwoorden. Zoals de vraag waarom de zeugen met biggen in een box liggen. Een quiz met allerlei varkensweetjes leidden de bezoekers door de stal en tenslotte konden ze genieten van een heerlijk broodje Beter Leven-varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.