Varkenshouderij

Nieuws

Varkenshouder grijpt laatste kans Rood voor Rood

De varkensstallen van de Firma Van der Linden in het Gelderse Loerbeek worden afgebroken, zodat 2 nieuwe bouwkavels ontstaan. De stallen gaven ruimte aan 240 zeugen en 400 vleesvarkens.

Van der Linden heeft nog op de valreep mee kunnen doen met de provinciale regeling Rood voor Rood. Voor elke 850 vierkante meter oppervlakte aan stal mocht een bouwkavel terugkomen.

Waarde bouwkavels gedaald

In 2009 heeft de veehouder de aanvraag ingediend en het zeugenbedrijf moest wegens de financiering nog tot 2013 doordraaien. Hierdoor is wel de waarde van de bouwkavels enorm gedaald en één kavel niet verkocht, aldus Van der Linden. Daardoor is de regeling niet zo interessant gebleken als de varkenshouder had gedacht.

Nieuwe locatie voldoet wel aan milieu- en welzijnsregels

Aanpassingen voor de nieuwe milieu- en welzijnsregels waren te kostbaar voor deze locatie, daarom heeft Van der Linden verderop in Wijnbergen een nieuwe locatie voor 540 zeugen en 3300 vleesvarkens gekocht en wel aangepast aan de nieuwste eisen.

De nog bruikbare onderdelen van de oude varkensstal zijn in gedeeltes verkocht en de rest zal de komende weken door de aannemer worden gesloopt.

Varkenshouder grijpt laatste kans Rood voor Rood

Of registreer je om te kunnen reageren.