Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Overheden wachten sectorplan varkens af

Het ministerie van Economische Zaken wil nog niet reageren op het herstructureringsplan van Rabobank en POV. "Wij wachten de uitgewerkte plannen van de regiegroep af", aldus een woordvoerder van het ministerie.

De staatssecretaris vindt dat de varkenshouderijsector zich moet richten op productie van kwaliteit, verbetering van de marktoriëntatie en exportpositie, samenwerking in de keten en herstructurering van de sector.

Op dit moment wordt door de regiegroep Vitale Varkenshouderij gewerkt aan een actieplan. Het ministerie heeft uit de nationale enveloppe Europese steunmaatregelen €10 miljoen beschikbaar gesteld voor maatregelen van de commissie Rosenthal.

'Sector moet er eerst zelf uitkomen'

VVD-Kamerlid Helma Lodders stelde: "Het is zeer te waarderen dat de varkenssector samen met een aantal stakeholders de problemen in de varkenshouderij in kaart hebben gebracht en tot oplossingen willen komen", zegt Lodders. Inhoudelijk kan ze nog niet op het plan reageren. "Het is echt eerst aan de sector om er met elkaar uit te komen. Ik wacht met belangstelling het plan af."

Provincie Noord-Brabant in gesprek over eigen saneringstraject

De provincies Noord-Brabant en Gelderland laten desgevraagd weten niet betrokken te zijn bij een sectoraal herstructureringsplan van de POV. Een woordvoerder laat namens gedeputeerde Anne-Marie Spierings weten dat Noord-Brabant zelf in gesprek is met ZLTO, banken en verzekeringsmaatschappijen over een eigen saneringstraject. De provinciale koepel IPO laat eveneens weten niet door leden van de commissie Rosenthal benaderd te zijn.

Laatste reacties

 • Snel

  BOERDERIJ MOET VOL, nu hebben al drie redacteuren over `t plan " Vitale varkenshouderij" proberen te schrijven en eigenlijk hebben ze nog niets concreets te melden gehad. In plaats van deze regie groep de tijd te gunnen om een goed plan naar voren te brengen wordt alles uit de kast gehaald om dit plan te ontrafelen en te beschadigen. Als `t plan straks naar buiten moet weten ze ( regiegroep) al wie ze niet moeten benaderen om dit te publiceren.

 • Jan Brabant

  Beste redacteuren van de boerderij,
  Breaking ! de varkensrechten zijn weer aan het zakken !

 • info389

  Zit EZ ook niet in de regiegroep??

 • exvarkensboer1

  Bestaat er nog érgens REGIE?

Of registreer je om te kunnen reageren.