Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

ForFarmers en Nedap starten samen data-analyse

ForFarmers en Nedap gaan samen gegevens analyseren van individuele zeugen. Koppeling voerdata en prestatiedata moet voersamenstelling en -systemen optimaliseren.

ForFarmers en Nedap gaan samen gegevens analyseren van individuele zeugen op het bedrijf van varkenshouder Bert Pappot in Eibergen (Gld.). Op het bedrijf worden een jaar lang gegevens bijgehouden van zeugen in de kraamstal, dekstal en dragendezeugenstal. Met de individuele voersystemen van Nedap wordt de voeropname per zeug nauwkeurig bijgehouden gedurende de hele productiecyclus.

Gegevens koppelen aan prestaties zeug

In het samenwerkingsproject worden deze gegevens gekoppeld aan de prestaties van de zeug, zoals gewichtsverlies in de kraamperiode, spekdikteverloop, aantal gespeende biggen en het speengewicht. Jan Fledderus, Innovation manager piglets van ForFarmers, verwacht dat de koppeling van voerdata en prestatiedata veel informatie oplevert over de behoefte aan voedingsstoffen van individuele zeugen. ForFarmers kan hiermee de voersamenstelling verder optimaliseren.

Continu monitoren

Nedap wil met de uitwisseling van de data het gebruikersadvies bij haar voersysteem optimaliseren. Gerard Weijers, sales manager bij Nedap, vertelt dat zijn bedrijf voor ogen heeft om een continue monitoring en terugkoppeling op de ingestelde voerschema's te ontwikkelen.
ForFarmers en Nedap verwachten begin 2017 de eerste resultaten mee te delen.

Eén reactie

  • Snel

    Helaas is dit per genetica verschillend

Of registreer je om te kunnen reageren.