Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Europeanen consumeren meer varkensvlees

De consumptie van varkensvlees in de Europese Unie is afgelopen jaar gestegen. Per hoofd van de bevolking werd in 2015 40,9 kilo varkensvlees geconsumeerd.

Dit meldt het Engelse Agriculture en Horticulture Development Board (AHDB), dat deze cijfers berekende op basis van gegevens uit Eurostat. Daarmee consumeerden Europeanen in 2015 de grootste hoeveelheid varkensvlees sinds 2011. Bovendien stijgt de varkensvleesconsumptie binnen de EU daarmee voor het tweede jaar op rij. Wel steeg de zelfvoorzieningsgraad van Europa van 110 naar 112% volgens de AHDB.

In Nederland blijft de varkensvleesconsumptie achter ten opzichte van de rest van Europa. In 2015 werd 37,1 kilo varkensvlees per hoofd van de bevolking geconsumeerd, een daling ten opzichte van 2013 en 2014, toen dit 38,1 kilo bedroeg. Ook de Duitsers consumeerden minder varkensvlees.

Grootste varkensvleesliefhebbers in Oostenrijk

De stijging van de totale Europese consumptie is vooral te danken aan de zuidelijk en oostelijk gelegen lidstaten. Zo steeg de Italiaanse consumptie met 6,5% tot 39,1 kilo per persoon. De grootste liefhebbers van varkensvlees bevinden zich in Oostenrijk: daar bedroeg de consumptie in 2015 56,4 kilo per hoofd van de bevolking.

Eén reactie

  • veldzicht

    Ondanks de hetze tegen (varkens)vlees is de consumptie toch
    toch gestegen ! blijkbaar is die campagne van die actiegroepen en sommige politieke partijentoch niet zo effectief.

Of registreer je om te kunnen reageren.