Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens stijgt 4 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 4 cent verhoogd naar €1,26 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de beursprijs 11 cent hoger dan de €1,15 die in week 9 nog werd genoteerd.

De Duitse varkensmarkt steeg afgelopen week ook nog met 4 cent, maar daar lijkt de markt zich nu te stabiliseren na de stevige opmars in de afgelopen twee weken. De Vereinigungspreis en de Duitse slachterijnoteringen staan inmiddels op €1,33 per kilo. Het prijsniveau bij de oosterburen ligt daarmee 9 cent hoger dan twee weken geleden. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) had aanvankelijk een prijsstijging van 10 cent doorgemaakt, maar moest op vrijdag toch een centje terug. De laatse veiling leverde een gemiddeld prijsniveau op van €1,37 per kilo geslacht gewicht. De verwachting is dat de Duitse varkensprijzen de paasdagen op een gelijkblijvend prijsniveau passeren.

De boerenvarkensprijs stijgt voor de komende week met 3 cent naar €1.37. Bij de notering wordt opgemerkt dat de slachterijen de komende weken het liefst onveranderde noteringen willen. De boerenbiggenprijs stijgt met 50 cent naar €46 per stuk. Daaraan wordt toegevoegd dat Pietrain-achtige biggen vlotter verkopen dan Tempo-biggen, met daarbij een prijsverschil van wel 5 tot 8 euro per stuk.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.