Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens daalt 2 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 2 cent per kilo verlaagd naar €1,24 per kilo geslacht gewicht. Met deze prijsverlaging volgt de prijs de ontwikkelingen op de Duitse markt.

De initiatiefnemers van de Boerenvarkensprijs zien zich gedwongen de prijs ook met 2 cent te verlagen naar €1,35 per kilo. De Sallandse boeren achter deze prijs noemen de daling in de huidige markt onnodig en mikken dan ook op een prijsstijging volgende week. "Er zijn weinig varkens doorgeschoven", luidt de verklaring.

De Duitse slachterijen probeerden afgelopen week onder aanvoering van Tönnies het prijsniveau te laten zakken onder de €1,30 per kilo. Zij slaagden daarin deels. De varkenshouders zagen in dat een stabiele prijs onhaalbaar was en accepteerden een prijsverlaging van 2 cent naar €1,31 per kilo. Door het uitvallen van slachtdagen rond pasen verloopt de afzet van slachtrijpe dieren moeizamer dan gewenst.

De boerenbiggenprijs laat opnieuw een plus zien. Na de 50 cent verhoging van vorige week, komt er opnieuw eenzelfde bedrag bij. Daarmee komt deze biggenprijs op €46,50 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.