Varkenshouderij

Nieuws

Vlaamse varkenssector gezond maken met differentiatie

De Vlaamse belangenbehartiger Boerenbond pleit voor marktdifferentiatie en versterking van de ketensamenwerking om de varkenshouderij weer gezond te krijgen.

Dat is de inzet van de belangenbehartiger tijdens een 'varkens-top' met landbouwminister Joke Schauvliege op 1 februari.

Smaak, voedingswaarde en gezondheid

Volgens Boerenbond komt de productie van een uniform kwaliteitsproduct onvoldoende tegemoet aan de wensen van afnemers in binnen- en buitenland. Factoren als smaak, voedingswaarde en gezondheid spelen tegenwoordig veel vaker een rol bij de vermarkting van varkensvlees, stelt Boerenbond. Daarom is het nodig om te kiezen voor marktdifferentiatie.

Sterke, dynamische keten nodig

Productie voor deelmarkten vraagt wel een sterke, dynamische keten, is de overtuiging van Boerenbond. Als het tot uitvoering komt van de actiepunten voor een een vitale Vlaamse varkenshouderij kan er wezenlijk iets veranderen voor de boeren, stelt de Vlaamse belangenbehartiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.