Varkenshouderij

Nieuws 7419 x bekeken 4 reacties

Varkensprijzen verder onderuit

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens daalt voor de komende week met 3 cent naar €1,17 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs, een initiatief van een groep Sallandse boeren, daalt met 5 cent naar €1,31 per kilo geslacht gewicht.

De Sallandse varkensboeren plaatsen op Twitter vraagtekens bij een slechte marktsituatie. Zij wijzen er daarbij op dat de varkensvleesonderdelen volgens hen nagenoeg onveranderd noteerden deze week.

Aan de andere kant komt er na eerdere prijsdalingen in Nederland deze week een heel krachtig signaal uit Duitsland. Na een wekenlang onveranderde prijs verlaagden de Duitse slachterijen hun noteringen deze week plots met 5 cent per kilo. Zij weken daarbij nadrukkelijk af van de Vereinigungspreis die ook deze week nog onveranderd noteerde. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (ook wel Teleporc genoemd) leverde dinsdag nog een stabiele prijs op, maar vrijdag zakte ook daar het prijsniveau met 5 cent naar €1,31 per kilo geslacht gewicht.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • exvarkensboer1

  De prijs gaat alleen maar verder omlaag. Totdat de boer tot het inzicht komt dat het anders moet; geen internationale massaproductie maar lokale productie op maat.

 • el

  Niet goed!

 • wilcovanlaar1

  Bij de koeien is het quotum eraf. Laten we het er bij de varkens maar Europees opzetten !

 • slutter

  Goeie zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.