Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs Teleporc zakt 5 cent

De varkensprijs op de Teleporc-veiling is vrijdag met 5 cent gedaald, naar €1,31 per kilo geslacht gewicht.

De prijsdaling van Teleporc komt na de prijsontwikkeling bij de slachterijen niet onverwacht. Door de daling is de prijs op de internetveiling weer terug op het niveau waarmee het jaar werd begonnen.

De huidige prijs op de Teleporc-veiling is een van de laagste notering ooit op deze internetveiling. Alleen in november en december van vorig jaar stond de prijs op een nog lager niveau. Vorig jaar ging de notering in deze weken nog omhoog tot een maximum van €1,52 per kilo. Zo'n prijsontwikkeling is nu uitgesloten.

1.780 varkens aangeboden, 1.600 verhandeld

Op de veiling van vrijdag werden in totaal 1.780 varkens aangeboden, waarvan er uiteindelijk 1.600 werden verhandeld. De overige dieren werden niet verkocht, omdat de gewenste minimumprijs niet werd bereikt.

Varkensmarkt Duitsland onder grote druk

De varkensmarkt in Duitsland staat onder grote druk. De varkensprijzen van Tönnies en Vion GmbH gingen deze week al met 5 cent terug, naar €1,26 per kilo. Het is de verwachting dat ook de Vereinigungspreis de komende week zal zakken. Ook in Nederland staan de varkensprijzen onder druk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.