Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Varkens in Nood wil accijns op vlees

Meer dan 67.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie van Stichting Varkens in Nood voor verandering in de varkenshouderij door accijns op vlees.

De stichting overhandigt de petitie donderdag aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).

Volgens de stichting lijden varkens in de Nederlandse varkenshouderij onder in totaal 120 misstanden, zoals doorligwonden, maagzweren, speendiarree en stress.

De petitie is een oproep om de varkenssector te saneren en om te investeren in nieuwe vervangers van vlees. Deze verandering moet volgens de stichting financieel mogelijk worden gemaakt door een accijns op vlees.

De stichting is zelf verrast over de respons. "We wisten dat het een onderwerp is dat leeft, maar dit overtreft alle verwachtingen. Het is een duidelijk signaal dat men de misstanden in de varkenshouderij onacceptabel vindt", stelt directeur Hans Baaij van de stichting.

Laatste reacties

 • John*

  14.000.000 Nederlanders eten zeker 3 keer in week varkensvlees. Daar zijn 67.000 handtekeningen niets bij!! alle alternatieven zijn voorhanden en de Nederlander laat door t koopgedrag zien waar ze voor staat.

  extra accijns en dat rechtstreeks naar de boeren sturen noemen ze niet terwijl juist op deze manier er wel geïnvesteerd kan worden in extra dierenwelzijn net zoals gebeurd in Duitsland met tierwohl. Het blijven een stel hypocriete lui.

 • John*

  even over de vleestaks:

  stel varkensvlees brengt 10% meer op in de winkel, dat is 60 cent per verkochte kg. de burger koopt ongeveer 40 kg varkensvlees dat betekent 24 euro per inwoner * 16.000.000 = 384.000.000 euro. in Nederland worden ongeveer 15.000.0000 varkens geslacht. Dat maakt 25,60 euro per varken! Voor dat geld kan een boer minder dieren houden en de varkens ook een beter leven geven! en worden de bovenmaatse eisen eindelijk vergoed.

 • Wisegay

  Geheel mee eens john!

 • Bennie Stevelink

  @John, nu varkenshouders aan steeds hogere dierwelzijnseisen voldoen komt de aap uit de mouw en blijken ze in werkelijkheid een vegetarisch Nederland te willen. Het hogere niveau voor dierwelzijn wat ze eerdere jaren eisten blijkt achteraf alleen huichelarij.

 • veldhuize001

  Zo is het maar net Mozes ze moesten eerst maar eens beginnen om die mensen die zo zitten te emmeren verplichten
  om in de verzorgingshuizen te gaan werken maar dan wel zonder loon want ze krijgen allemaal subsidie en misschien dat ze dan merken dat de dieren het helemaal zo slecht niet hebben en als ik vlees wil eten hebben zei daar niets mee te maken ik zeg toch niet dat zei vlees moeten gaan eten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.