Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Varkens in Nood overhandigt handtekeningen aan Van Dam

Hans Baaij, directeur van de stichting Varkens in Nood, overhandigde donderdag ruim 67.000 ingezamelde handtekeningen aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. De ondertekenaars vragen om verandering in de varkenshouderij door een accijns op vlees.

Van Dam vraagt komende week op Europees niveau samen met Duitsland en Denemarken aandacht voor dierenwelzijn, aldus het ministerie van Economische Zaken in reactie op de petitie. Verder zou de staatssecretaris Baaij hebben gezegd dat varkenshouders van nature goed willen omgaan met varkens, maar extra welzijnsmaatregelen wel door de consument betaald moeten worden, en de sector niet stil zit en zelf initiatieven neemt.

De gevolgen van accijns

De Centrale Organisatie voor de Vleessector spreekt in reactie op de petitie van 'een heilloze weg en onzalig idee', zoals ieder voorstel voor een vleestaks, omdat een belasting op vlees dit voor groepen consumenten minder betaalbaar zal maken, het niet bijdraagt aan het verder verduurzamen van de varkenssector en het de maatschappelijk kosten verhoogt doordat mensen mogelijk ongezonder gaan eten.

Laatste reacties

 • glaasje

  Mensen moeten zelf weten of ze vlees eten. En als die 67000 dat niet willen is dat aan hun. Maar varkens in nood hoeft zich niet te bemoeien met duurder vlees. Miljoenen mensen willen een betaalbaar stuk vlees, dat is super gezond net als brood en eieren. Ik wil in ieder geval een stuk vlees bij de maaltijd en niet een blaadje sla en vieze wormen. En varkenshouders zorgen goed voor hun dieren.

 • veldzicht

  Varkens in nood,PvdD,Wakker dier, 1pot nat en allemaal goede reclame voor de vegetarische slager van Jaap Korteweg (man van M.Thieme.)

 • exvarkensboer1

  De centrale organisatie voor de vleessector is dus ook van mening dat de prijs voor het vlees hoog genoeg is? Misschien kan de prijs af boerderij nog wel enkele centen naar beneden?
  Boeren maak je borst maar nat.

 • glaasje

  De prijs die je door accijns op vlees betaald, komt jammer genoeg NIET in het laadje van de boer. Dat komt weer ergens terecht waar de boer niets aan heeft. Dus de boer schiet hier weer niets mee op.

 • wienbemelmans

  De zoveelste idiote aanvraag van varkens in nood en
  konzorte, de varkens in Ned hebben het beter als de
  oudjes in de verzorging triest maar waar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.