Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

Varkens in Nood overhandigt handtekeningen aan Van Dam

Hans Baaij, directeur van de stichting Varkens in Nood, overhandigde donderdag ruim 67.000 ingezamelde handtekeningen aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. De ondertekenaars vragen om verandering in de varkenshouderij door een accijns op vlees.

Van Dam vraagt komende week op Europees niveau samen met Duitsland en Denemarken aandacht voor dierenwelzijn, aldus het ministerie van Economische Zaken in reactie op de petitie. Verder zou de staatssecretaris Baaij hebben gezegd dat varkenshouders van nature goed willen omgaan met varkens, maar extra welzijnsmaatregelen wel door de consument betaald moeten worden, en de sector niet stil zit en zelf initiatieven neemt.

De gevolgen van accijns

De Centrale Organisatie voor de Vleessector spreekt in reactie op de petitie van ‘een heilloze weg en onzalig idee’, zoals ieder voorstel voor een vleestaks, omdat een belasting op vlees dit voor groepen consumenten minder betaalbaar zal maken, het niet bijdraagt aan het verder verduurzamen van de varkenssector en het de maatschappelijk kosten verhoogt doordat mensen mogelijk ongezonder gaan eten.

Beheer
WP Admin