Varkenshouderij

Nieuws 1832 x bekeken 2 reacties

Twee doden door varkensgriep in Ierland

In een ziekenhuis in Noord-Ierland is een man overleden aan varkensgriep. Eerder overleed al een kind aan de ziekte in Wexford in het zuidelijke deel van Ierland. Het ziekenhuis in Wexford zegt nog 3 patiënten met varkensgriep te behandelen.

Volgens Noord-Ierse media zijn sinds september zeker 7 besmette mensen overleden. De volkgezondheidsdienst Public Health Agency in Noord-Ierland kan echter maar in 1 geval bevestigen dat het inderdaad om varkensgriep gaat. ''Dit is een ernstig probleem voor de volksgezondheid. De dienst moet ook open zijn over het aantal gevallen en de aanpak. Het publiek moet ervan op aan kunnen dat het risico niet ernstiger is dan gedacht'', aldus het Noord-Ierse parlementslid Karen McKevitt.

Geen directe binding met dieren

Volgens het Wexford General Hospital gaat het om een H1N1-variant die in 2009 opdook bij een wereldwijde uitbraak van varkensgriep. Dat leidde volgens schattingen van de wereldgezondheidsdienst WHO tot 100.000 tot 400.000 doden. De variant heeft geen directe binding met dieren en wordt overgedragen van mens op mens. Volgens medisch directeur Colm Quigley komt varkensgriep incidenteel voor, maar is het aantal gevallen dat nu in Ierland bekend is wel ongewoon hoog.

Laatste reacties

  • piggy

    Waarom het woord varkensgriep weer? Volgens mij was het altijd de Mexicaanse griep. Hou hier nu eens mee op

  • Jan Brabant

    @piggy anders past het niet op deze site

Of registreer je om te kunnen reageren.