Varkenshouderij

Nieuws 14 reacties

NVV overweegt juridische stappen tegen Varkens in Nood

Wordt varkensvlees onrechtmatig geproduceerd? Ja, zei stichting Varkens in Nood meermaals. Vakbond NVV stapt daarom wellicht naar de rechter.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat onderzoeken of juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen Stichting Varkens in Nood en haar directeur Hans Baaij. Aanleiding is de uitspraak van Baaij dat varkensvlees onrechtmatig wordt geproduceerd. De directeur van Varkens in Nood deed deze uitspraak meerdere keren in het tv-programma Radar van AvroTros.

NVV: Varkens in Nood baseert zich niet op feiten

De NVV is van mening dat de uitspraken van Varkens in Nood-directeur Baaij niet gestoeld zijn op feiten, cijfers of processen-verbaal van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). NVV-voorzitter Ingrid Jansen betreurt het dat de varkenshouderij niet in de gelegenheid is gesteld om een weerwoord te geven.

Uitspraken 'rieken naar smaad'

De beschuldigingen rieken naar smaad, volgens de NVV. "Wij gaan onze juristen vragen de uitspraken van Hans Baaij te bestuderen", laat Jansen weten.

Laatste reacties

 • Gerard Jans

  In vluchtige reportage zag je de zogenaamde ideale situatie van de varkens met hun natuurlijke gedrag , wat me opviel
  Was dat de biggen aangevreten en afgevreten staarten hadden houd mijn hart vast als staartencouperen
  Verboden gaat worden!!!!!

 • pantass

  Die gasten lopen altijd achter de feiten aan.
  Ik vind dat de reguliere vleeskuikenhouderij ook de dupe is geworden van laster en smaad.
  Maar blijkbaar heeft hierin al een rechter uitspraak gedaan, of de plofkip campagne door de beugel kon. Maar dit was alweer 3 jaar geleden.
  Het resultaat kennen we ondertussen allemaal.

 • Klaverweg

  vandaag reportage klokhuis dus voor kinderen bij publieke omroep extreem negatief over de varkens.

 • vandenbrandcv1

  niet alleen smaad maar ook onrechtmatige daad.
  bij reclame kan reclame code commissie iets doen.

 • John*

  ze willen nu staartcouperen verbieden zodat er nog meer dierenleed komt en daarmee uiteindelijk de sector verbieden. breng maar krulstaartvlees op de markt als t verkoopt en de kosten van de (incl. rendac) voor de niet verkoopbare varkens worden vergoed waarom niet? De consument die het koopt waardeert dan t extra dierenleed.

 • BW

  Wees nu eens duidelijk NVV. Wat vandaag ten onrechte gezegd word de sector moet je vandaag of uiterlijk morgen aanvechten. Geen week op studeren en dan aanvechten want dan kom je in mijn ogen veel te laat. Dan is het iedereen weer vergeten. Veel korter erop zitten dus.

  Mijn is ook niet duidelijk wat juristen op de uitspraken van Hans Baaij moeten bestuderen. Een beetje jurist kan toch binnen twee tellen zeggen of zulke uitspraken wel of niet mogen geventileerd worden?

 • info@nvv.nl

  BW: Wij pakken dit zorgvuldig aan. Er is nergens gezegd dat er een week op gestudeerd gaat worden.

 • WGeverink

  De meeste boeren hebben er geen moeite mee dat varkens in nood een keer flink wordt aangepakt. Echter kunnen jullie dat niet even onder de pet houden tot dat je zeker weet dat de rechtzaak doorgaat?! Het is als boer zijnde namelijk knap irritant dat varkens in nood nu extra punten gaat scoren als NVV zou besluiten om van een rechtzaak af te zien.

 • BW

  info@nvv.nl, er zijn al weer 2 dagen voorbij. Ik had gehoopt dat er vandaag al te horen was geweest via de media dat de NVV radar aan ging pakken. Ik ben misschien een ongeduldig type, maar ik vind dat als je ten onrechte beschuldigd word je direct ten strijde moet trekken.

 • BW

  WGeverink zo denk ik er ook precies over. Je doet het wel of je doet het niet, maar niet gaan bestuderen of je het misschien gaat doen.

 • WGeverink

  Natuurlijk ga je grondig uitzoeken hoe de kansen liggen BW maar dat doe je in absolute stilte. Mocht blijken dat een rechtzaak geen goed gaat doen komt niemand dat te weten. NVV zit nu in de positie dat als ze niet doorzetten ze ook nog eens zelf het gelijk van varkens in nood bevestigen...

 • gertke

  tis wel stil he......

 • BW

  info@nvv, je zegt dat er nergens is gezegd dat er een week op gestudeerd moet worden. Mijn vraag is hoelang dan wel, want de week is al bijna om.

 • BW

  info@nvv, het is misschien zeuren achter de komma, maar zijn jullie nog aan het overwegen en al 4 dagen aan het bestuderen. Hard roepen en niks doen???

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.