Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Lakeman klaagt Rabo aan wegens renteswaps

Pieter Lakeman bereidt een massaclaim voor tegen de Rabobank. Dat meldt de voorzitter van de Stichting Swapschade in een persbericht.

Volgens de stichting zijn de lokale banken in Amsterdam, in Rotterdam, het Westland en de Rabobank Zuid-Holland Midden tekort geschoten in de zorgplicht bij het afsluiten van zogenoemde renteswap-overeenkomsten.

Lakeman meent dat de bank haar klanten onjuist heeft geïnformeerd of zelfs heeft misleid. De bank had de klanten beter moeten wijzen op de risico's en had ook alternatieven met minder risico's kunnen laten zien, vindt Lakeman.

Misleidende informatie

Lakeman vindt dat de Rabobank-vestigingen niet alleen de fout in zijn gegaan bij het afsluiten van de overeenkomsten, maar dat er ook onjuiste en misleidende informatie en onware gespreksverslagen door de bank zijn gemaakt.

Stichting Swapschade kondigde eerder aan ook ABN AMRO aansprakelijk te stellen voor de schade als gevolg van de verkoop van renteswap-overeenkomsten. Met ABN Amro wordt onderhandeld, zegt de stichting. Doel is om ook in gesprek te komen met de Rabobank, aldus Lakeman.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.