Varkenshouderij

Nieuws

GD stelt nieuwe PED-gevallen vast

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft op een aantal varkensbedrijven weer PED vastgesteld.

De diarreeziekte is aangetoond na een periode waarin het relatief rustig was met PED. De diagnose is gesteld op zowel vermeerderings- als vleesvarkensbedrijven.

Zelfde variant PED

Navraag bij de GD leert dat zij geen informatie hebben om te vermoeden dat het om een andere variant van de virusziekte gaat dan eerder in Nederland is vastgesteld. Ook ligt het zwaartepunt van de uitbraken weer in de provincies Gelderland en Overijssel. Dat was vorig jaar ook zo.

Hygiëneregels van belang bij preventie PED

De GD wil met de berichtgeving over PED varkenshouders er opnieuw op wijzen de hygiëneregels in acht te nemen. Met goede preventie is veel narigheid te voorkomen, is de overtuiging van de GD. PED is geen meldingsplichtige ziekte. In welke mate de ziekte op varkensbedrijven heerst, kan de GD daarom niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.