Varkenshouderij

Nieuws

Brand verwoest slachterij Westfleisch

Een felle met explosies gepaard gaande brand heeft maandag de slachterij van Westfleisch in Paderborn in de as gelegd.

De slachterij alsmede andere productieruimtes kunnen als verloren worden beschouwd. In de slachterij in Paderborn worden wekelijks ongeveer 30.000 varkens en 1.300 runderen geslacht. Westfleisch zegt in staat te zijn om de weggevallen slachtcapaciteit elders op te vangen. Op die manier verwacht het bedrijf leveranciers en klanten te kunnen blijven bedienen.

Aangevoerde varkens in veiligheid gebracht

De brand brak laat in de middag uit. Als gevolg van schadelijke rookontwikkeling werd de omwonenden aangeraden de ramen dicht te houden. De 600 medewerkers van de slachterij en bijbehorende kantoren werden geëvacueerd. Ook circa 1.000 aangevoerde varkens konden in veiligheid worden gebracht. Twee personen raakten gewond. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets definitief bekend. In Duitse media wordt gespeculeerd over blikseminslag. Ooggetuigen maken melding van een luide knal gevolg door hoge steekvlammen.

Slachterij produceerde worst en bacon

Westfleisch slacht jaarlijks in totaal tegen de 8 miljoen varkens op diverse standplaatsen. De locatie Paderborn ligt op 200 kilometer van de Nederlandse grens, in de buurt van Bielefeld. Het zwaartepunt in de fabriek lag op de productie van allerlei worstproducten en bacon.

Of registreer je om te kunnen reageren.