Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

DCA Beursprijs stijgt 1 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 1 cent gestegen naar €1,53 per kilo geslacht gewicht. De schaduwnotering DCA Beursprijs 2.0 die per 1 januari het stokje zal overnemen komt niet van zijn plaats en blijft op €1,55 per kilo. De boerenvarkensprijs is met 3 cent verhoogd en komt daarmee op €1,75 per kilo.

De grote vraag naar varkensvlees voor de feestdagen houdt de varkensprijs vooralsnog in een stijgende lijn. In Duitsland stegen de Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion Duitsland woensdag met 3 cent naar €1,62 per kilo geslacht.

Stemming in de markt nog goed

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) leverde vrijdag ook nog een cent meer op dan dinsdag met gemiddeld €1,66 per kilo geslacht gewicht. Hoewel er met 2.110 varkens niet zo heel veel dieren via deze veiling zijn verhandeld, geeft het wel aan dat de stemming in de markt nog steeds goed is.

Beursprijs blijft achter bij Duitse prijs

In Duitsland is de varkensprijs de afgelopen vier weken met in totaal 10 cent per kilo gestegen. Na twee weken van elk 2 cent, volgden twee weken van elk 3 cent in de plus. De DCA Beursprijs startte weliswaar iets eerder met een verhoging van de prijzen, maar blijft toch nog wat achter doordat de stapjes omhoog de laatste twee weken net iets kleiner zijn. De stijging van de slachterijnoteringen van Vion en Van Rooi is over de afgelopen weken nog iets kleiner. Dit geeft aan dat de Nederlandse partijen erg veel moeite hebben om de Duitse opmars te volgen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • John*

    het beuren van de boerenvarkensprijs is in de praktijk prima mogelijk, waarom lopen die noteringen zo uit de pas? ik snap ook wel dat een boer trots is op zijn toeslag die hij uitonderhandelt heeft maar daarna wordt aan de fundering gezaagd door de basisnotering nauwelijks mee te laten stijgen...

Of registreer je om te kunnen reageren.