Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

DCA Beursprijs met 8 cent onderuit

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 8 cent onderuitgegaan naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. Deze prijsdaling volgt na de forse prijsval woensdag op de Duitse varkensmarkt.

De Boerenvarkensprijs is voor de komende week met 10 cent verlaagd naar €1,65 per kilo. "Slachterijen zetten varkenshouders met de rug tegen de muur", aldus de Sallandse initiatiefnemer van de Boerenvarkensprijs.

De prijsdaling van de Boerenvarkensprijs komt dicht in de buurt van de prijsdaling van de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc). Dinsdag daalde de prijs op de veiling al met 5 cent naar €1,61 per kilo geslacht gewicht. Woensdag deed de Vereinigungspreis daar nog een schepje bovenop door de prijs met 6 cent te verlagen naar €1,56 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen vonden deze prijsverlaging onvoldoende en maakten zelf een nog grotere prijsval bekend. Zowel Tönnies als Vion lieten hun eigen prijs met 8 cent vallen naar €1,54 per kilo.

Op vrijdag volgde de volgende veiling van de Duitse varkensbeurs. De eerste partijen vonden geen koper op maximale biedingen van €1,56 per kilo. Uiteindelijk werden 6 partijen met in totaal 980 varkens verhandeld voor prijzen van €1,535 tot €1,56 per kilo. Het gemiddelde prijsniveau bleef steken op €1,55 per kilo. Samen met de 5 cent die dinsdag al van de prijs ging, kwam het weekresultaat op minus 11 cent ten opzichte van vorige week vrijdag. Hoewel via de veiling maar weinig varkens op de markt worden gebracht, ligt het voor de hand dat de Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen volgende week verder omlaag gaan. En de Nederlandse varkenshouders krijgen daar ook een tik van mee.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • krulsaart

  De diepe zakken van de slachterijen worden weer gevuld.

 • John*

  vakantiegeld voor de werknemers wordt weer door de boeren betaald..

 • piggy

  blijf het raar vinden als Duitsland zakt Nederland altijd vrolijk mee doet het lijken wel prijs afspraken, en inderdaad de zakken van de slachterijen kunnen weer gevuld word net alsof hij bij de varkensboeren al vol zit

 • John*

  zou mooi zijn als er in januari nauwelijks vlees ingevroren hoeft te worden waarmee we later in het jaar om de oren geslagen worden.

 • krulsaart

  Dat komt wel goed John lijkt me. Er is weinig voorraad en de verkoop gaat nog steeds voorspoedig

 • ewsmits

  Dit is de kerst gedachte van de slachterijen dit is al jaren hetzelfde in November de prijs proberen gelijk te houden want zo zeggen ze dan kan de prijs rond de feestdagen stabiel blijven, maar dan knalt de prijs nog voor de kerst naar beneden zodat we weer aan eind Jan. zitten voor die weer een beetje hersteld, dit is een reden voor varkenshouders waarom er weinig vertrouwen is in de slachterijen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.