Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown gaat vleesnotering baseren op Europese index

Varkensslachter Danish Crown neemt zijn noteringspraktijk op de schop.

Een nieuw beleid voorziet in een vleesnotering die met ingang van 2021 rond 8 cent hoger ligt dan de index van de noteringen van Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland. Uitgangspunt is dat het Deense coöperatieve concern meer moet gaan verdienen dan nu, legt bestuurstopman Erik Bredholt uit. In boekjaar 2015-'16 zat Danish Crown volgens hem met zijn uitbetaling aan de varkensleveranciers 2,7 cent boven de bedoelde index.

Levering vleesvarkens stimuleren

Voortaan zal de vergelijking met de index een vast bestanddeel vormen van de berichtgeving richting leveranciers en de basis voor de eigen notering. In de index krijgt Duitsland een gewicht van 44%, Spanje 28%, Frankrijk 17% en Nederland 14%. Met het nieuwe plan om een hogere vleesprijs uit te gaan betalen wil Danish Crown het aantrekkelijker maken  vleesvarkens te leveren. De afgelopen jaren heeft het concern te maken met een gestaag teruglopend aanbod in zijn varkensvleesdivisie DC Pork.

Of registreer je om te kunnen reageren.