Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs stijgt opnieuw 2 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt opnieuw met 2 cent per kilo en komt daarmee op €1,50 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stijgt eveneens met 2 cent naar €1,70 per kilo.

In Duitsland stegen de prijzen afgelopen woensdag met 2 cent naar €1,56 per kilo geslacht gewicht. Een week eerder werd ook al een verhoging van 2 cent tot stand gebracht. Dat gaat echter niet allemaal van harte. Het is eerder met pijn en moeite, want in de vleesafzet verloopt de prijsvorming toch wel moeizaam. Aan de andere kant blijft de vraag van slachterijen naar slachtrijpe dieren groot, mede met het oog op de afzetmogelijkheden voor de naderende feestdagen.

De prijsontwikkeling op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) onderstreept dit. Na een prijsstabilisatie op €1,60 dinsdag ging de prijs vrijdag weer omhoog. Dit keer kwam er 3 cent bij de prijs op naar €1,63 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is het verschil ten opzichte van de Vereinigungspreis van de producentenorganisatie VEZG weer gegroeid tot 7 cent. En dat biedt weer perspectief op een verdere toename van de Vereinigungspreis en daarmee dus ook de slachterijnoteringen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.