Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs stijgt 2 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens gaat met 2 cent omhoog naar €1,48 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs wordt deze week eveneens met 2 cent verhoogd naar €1,68 per kilo.

Vorige week liepen de Nederlandse varkensprijzen al iets vooruit op wat Duitsland afgelopen woensdag liet zien. In de aanloop naar de prijsstijging van 2 cent in Duitsland gingen de prijzen van Vion en de DCA Beursprijs afgelopen week al met een cent omhoog.

De Vereinigungspreis voor vleesvarkens steeg met woensdag 
met 2 cent naar € 1,54 per kilo geslacht gewicht. De grote slachterijen in Duitsland volgden en noteren ook €1,54 per kilo. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs had de week ervoor al het voorwerk gedaan. Op 11 november steeg de veilingprijs met 3 cent naar €1,59 per kilo. De dinsdag daarna klom de prijs nog eens 2 cent naar €1,61 per kilo. De Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen bleven daarbij achter met een prijsverhoging van 2 cent. Dit zorgde er voor dat de internetveiling vrijdag 18 november een klein stapje terug moest doen en met 1 cent daalde naar €1,60 per kilo.

Beursprijs 2.0

Vanaf 1 januari stapt DCA over op de Beursprijs 2.0. Deze prijs is exclusief btw franco slachterij. Per afgeleverd varken wordt €4,50 aan kosten gerekend voor vracht en slachthuiskosten. Om alvast aan de notering te wennen wordt de komende tijd wekelijks een schaduwnotering bekendgemaakt. Voor levend gewicht bedraagt de Beursprijs 2.0 €1,19 per kilo en voor geslacht gewicht €1,50 per kilo.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.