Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs klimt 1 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,46 per kilo geslacht gewicht. De Boerenvarkensprijs stijgt als gevolg van een grotere vraag naar vleesvarkens met 2 cent naar €1,66 per kilo.

De slachterijen in Duitsland hebben op dit moment heel veel behoefte aan slachtrijpe varkens, signaleert de Duitse bond van varkenshouders ISN. Het gevolg daarvan is dat de stemming in de markt duidelijk verbetert. Dit is onder meer te merken aan een aanzienlijk vlottere handel tijdens de internetveiling van de Duitse varkensbeurs op vrijdag. Daarbij ging het gemiddelde prijs op de Teleporc-veiling met 3 cent omhoog naar €1,59 per kilo geslacht gewicht.

De Vereinigungspreis van producentenorganisatie VEZG en de noteringen van de grote Duitse slachterijen Tönnies en Vion GmbH bleven woensdag nog onveranderd op €1,52 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is het gat tussen Teleporc en de Vereinigungspreis opgelopen tot 7 cent. Normaal gesproken bedraagt het verschil 5 cent per kilo. Dit voedt onder varkenshouders de hoop op enige prijsverbetering in de komende week.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.