Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:19 nov 2016

Alle antibioticavrije KDV-varkens krijgen RFID-oormerk

Alle varkens die binnen het Antibioticavrij Leven-concept van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) worden gehouden, krijgen een RFID-oormerk.

Daarmee krijgen de varkenshouders meer informatie over de ontwikkeling van elk individueel dier.

De techniek achter de nieuwe oormerken is samen met het ICT-bedrijf LeeO ontwikkeld en in de dagelijkse praktijk uitvoerig getest op vijf boerderijen. Nu dit traject is afgerond zullen de nieuwe RFID-oormerken de komende maanden gefaseerd worden aangeboden. Eerst krijgt een groep van 20 bedrijven de oormerken, daarna meer.

Individuele dieren monitoren en managen

Dankzij de UHF-chips (Ultra High Frequency) wordt volgens KDV straks een schat aan informatie ontsloten, en is het mogelijk individuele dieren te monitoren en te managen. De boer is hierdoor beter en sneller geïnformeerd over de technische resultaten van zijn dieren en kan waar nodig bijsturen.

Naast de RFID-oormerken bestaat het systeem uit een reader en een app om rapportages te kunnen maken.

Eén reactie

  • Hogman1

    De boer is hierdoor beter en sneller geïnformeerd over de technische resultaten van zijn dieren en kan waar nodig bijsturen.
    ..Natuurlijk en we houden de toeslag hetzelfde ,meerkosten van het chippie en het extra werk wordt immers door de bovenstaande eerste twee zinnen betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.