Varkenshouderij

Nieuws

Spanje slacht meer varkens

Spanje heeft in de eerste 7 maanden van dit jaar 27,9 miljoen vleesvarkens geslacht. Dat zijn zo’n 1,5 miljoen varkens meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse ministerie van landbouw. Spanje timmert al jaren aan de weg en is op weg het grootste varkensland binnen de Europese Unie te worden. Daarmee gaan de Spanjaarden Duitsland voorbij. Die trend is ook terug te zien in de slachtcijfers van de afgelopen jaren.

Stijging van 1,5 miljoen binnen een jaar

In 2013 hingen de Spaanse varkensslachterijen van januari tot en met juli 24,1 miljoen varkens aan de haken. Een jaar later waren dat al 25 miljoen dieren. In 2015 werden in de eerste 7 maanden van het jaar 26,5 miljoen varkens verwerkt in de slachthuizen; een stijging van 1,5 miljoen in een jaar tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.