Varkenshouderij

Nieuws

Regiovoorzitters NVV zijn voor fusie NVV en LTO

De voorzitters van de 11 regio’s van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) hebben namens hun achterban hun steun uitgesproken voor de fusie van NVV en LTO Varkenshouderij.

De voorzitters benadrukken dat de regio’s nauw betrokken zijn bij het fusieproces en dat hun inspraak leidend is voor alle stappen in het fusieproces. Begin 2017 moet het proces zijn afgerond en moet de nieuwe organisatie er staan.

Bijeenkomsten in november

In november worden er in heel Nederland informatiebijeenkomsten gehouden voor varkenshouders over de vorming van één belangenorganisatie. Dan hebben zij de gelegenheid om vragen te stellen over de plannen en om hun mening te geven. Uit een enquête van Boerderij eerder dit jaar bleek dat 75% van de varkenshouders voor een fusie is van NVV en LTO Varkenshouderij. Na enkele negatieve reacties op de plannen riep NVV-voorzitter Ingrid Jansen haar achterban op om de plannen te steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.