Varkenshouderij

Nieuws

Productie consumptie-eieren stijgt minder hard

Europese pluimveehouders produceren in 2017 0,4% meer consumptie-eieren dan in 2016.

Dat verwachten marktdeskundigen van de Europese Commissie op basis van de schattingen van de lidstaten zelf. Mogelijk wordt de prognose nog bijgesteld omdat nog niet alle lidstaten hun gegevens hebben doorgegeven. Dat meldt het Duitse marktbureau MEG.

Voor dit jaar verwachten de Europese analisten een totale productie van 6,751 miljoen ton consumptie-eieren. Dat is 1,2% meer dan in 2015. De productie zal volgend jaar nog wel toenemen, maar de stijging zal minder groot zijn dan dit jaar.

Nederland produceert volgend jaar 0,3% meer

Nederlandse pluimveehouders produceren dit jaar naar verwachting 638.000 ton consumptie-eieren. Dat is ongeveer 1,1% minder dan in 2015. De verwachting is de productie van consumptie-eieren in Nederland in 2017 wat zal stijgen. Marktdeskundigen voorspellen dat er ongeveer 0,3% meer geproduceerd wordt dan in dit jaar.

Polen grootste groeier

De Poolse legpluimveesector groeit het snelst in de Europese Unie (EU). Naar verwachting produceert Polen volgend jaar 2,8% meer eieren dan in 2016. Dit jaar groeide de Poolse productie met 2,5% ten opzichte van 2015.

Van de 4 grootste Europese producenten van consumptie eieren voorziet alleen Duitsland een lichte stijging van de productie van 0,4%. In Frankrijk, Spanje en Italië blijft de productie van consumptie-eieren in 2017 op hetzelfde niveau als in 2016.

Of registreer je om te kunnen reageren.