Varkenshouderij

Nieuws

DGB wil naar de beurs

Het bedrijf Verenigde Nederlandse Compagnie NV (VNC) heeft een overnameovereenkomst getekend voor de overname van DGB in Hardenberg. DGB is in de varkenshouderij actief onder de naam varkenspost en IKB Nederland Varkens.

Het bedrijf VNC is vooralsnog een lege vennootschap waar alleen geld inzit. De uitstaande aandelen zijn samen zo'n €8 miljoen waard. De lege beurshuls bleef over na de verkoop van drukkerijgroep Roto Smeets.

Volgens Geert Schaaij, de man achter VNC, is DGD ingebracht in de vennootschap om daarmee de groeiambities van DGB te kunnen verwezenlijken. DGB directeur Mark Logtenberg blijft aan als directeur en wordt grootaandeelhouder, volgens Schaaij. Ook is hij in gesprek om DGB Energie over te nemen. Mark Logtenberg zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

DGB wil snel groeien

Een lege beurshuls geldt ook wel als een achterdeur van de beurs om snel aan een notering en kapitaal te komen. Daar is hier echter geen sprake van volgens van Schaaij die veel vertrouwen heeft in de agrarische sector, en flinke groeimogelijkheden ziet. “DGB wil snel groeien in de agrarische sector, bijvoorbeeld door bedrijfsovernames te doen. Daar is geld voor nodig.” Van Schaaij vertelt dat een account momenteel bezig is met het verplichte boekenonderzoek. Hij verwacht dat dit geen verrassingen oplevert en binnen enkele weken is afgerond. De overname kan dan definitief worden.

Schaaij in 2006 onder vuur

Geert Schaaij is vooral bekend als beleggingsadviseur. Zo schreef hij een aantal boeken over beleggen. Ook is hij oprichter en directeur van het beleggingsadviesbureau Beursgenoten. Verder zegt van Schaaij veel affiniteit te hebben met de agrarische sector. Zo had hij tot voorkort nog Dexter-runderen.

Onomstreden is hij niet. In 2006 werd er door de AFM aangifte gedaan tegen Schaaij. Schaaij kwam toen onder vuur te liggen, nadat hij in een uitzending van Business Class de beddenfabrikant Dico tipte als koopkandidaat, een bedrijf waar hij – via een ander bedrijf – belangen in had.

Of registreer je om te kunnen reageren.