Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

DCA Beursprijs keldert 17 cent in drie weken

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens zakt voor levering in de komende week met 5 cent naar €1,47 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt de prijsval in de afgelopen drie weken op in totaal 17 cent per kilo. Daarmee levert een varken zo'n €16 minder op dan eind september. De Boerenvarkensprijs is nu ook met 5 cent verlaagd naar €1,66 per kilo.

De prijsdaling die net voor de feestdag van 3 oktober in Duitsland werd ingezet, heeft de varkensmarkt volop in onzekerheid gestort. Uit vrees voor verdere prijsdalingen werden meer slachtrijpe dieren aangeboden en dat versterkte juist de dalende tendens in de markt.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) leverde vrijdag weliswaar een stabiliserende prijs op ten opzichte van dinsdag, maar daarmee keert de rust nog niet weer in de markt. Voor levering begin volgende week worden in Duitsland extra veel varkens aangeboden, omdat varkenshouders bang zijn dat de prijzen woensdag nog wat verder zakken. Vergeleken met medio september ligt het gemiddelde prijsniveau op de internetveiling 20 cent lager.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • VOF Heinemans

    Plaats de opbrengstprijs in combinatie met de kostprijs( bedrijfseconomische), dit maakt veel meer duidelijk wie hier aan het kortste eind trekt!!
    Het laat ook tevens direct eerlijk zien hoe het financieel op een bedrijf gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.