Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs daalt nog eens 6 cent

De DCA Beursprijs varkensprijs voor vleesvarkens daalt opnieuw met 6 cent en komt nu op €1,52 per kilo geslacht gewicht. Daarmee valt de prijs terug op een niveau van eind juni. De boerenvarkensprijs daalt na de 8 cent van vorige week nu met 3 cent naar €1,71 per kilo.

De varkensprijs heeft een mooie zomer achter de rug met hogere prijzen. Met de aangekondigde herfst is dat zomerse sentiment voorlopig uit de markt. In twee weken tijd is er 12 cent van de prijs af. De prijsdaling versterkte het aanbod en bovendien begon Duitsland afgelopen week met een vrije dag in verband met de viering van de hereniging van Oost- en West-Duitsland.

De Duitse slachterijen waren vorige week de eerste afnemers die de prijs met 6 cent lieten zakken. Deze week gingen ze in dit tempo door en werd de prijs met eenzelfde bedrag verlaagd naar €1,60 per kilo geslacht gewicht. Ook die prijs ligt op hetzelfde niveau als eind juni.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs gaf vrijdag nog geen signaal van verbetering. Sterker nog de prijs ging gemiddeld nog met een cent omlaag naar €1,64 per kilo geslacht gewicht. Bovendien bleven de meeste varkens onverkocht. Daarmee is de prijsdruk nog niet uit de markt, al zien sommige partijen hierin weer een kentering zodat de markt begint te stabiliseren mede onder invloed van een afnemend aanbod.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.