Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Wouters wint innovatieprijs varkens gezonder produceren

Zeugenhouder Koen Wouters in het Brabantse Bergeijk heeft de innovatieprijs 'varkens gezonder produceren' gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium Hogere Varkensgezondheid.

Volgens de jury is Wouters een voorloper onder de zeugenhouders met veel aandacht voor een hoge gezondheid en dierenwelzijn op zijn bedrijf. Wouters is innovatief en heeft een eigen systeem ontwikkeld voor vrijlopende kraamzeugen in de eerste week na de geboorte van de biggen. Door de omstandigheden voor de dieren te optimaliseren, waarbij de varkens goed te controleren zijn, bereikt hij een hoge varkensgezondheid.

"Dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige biggen. Wouters is bovendien een zeer toegankelijk iemand en bereid tot het delen van kennis en ervaringen. Hij is een inspiratiebron voor collega-varkenshouders en een uithangbord richting de maatschappij", aldus de jury.

Ook genomineerd: Janneke Janssens en Martin van de Peut

De andere genomineerden voor de prijs waren Janneke Janssens van varkens.nl en varkenshouder Martin van de Peut in Marknesse. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Theo Duteweerd. Het uitreiken van de innovatieprijs 'varkens gezonder produceren' is onderdeel van het symposium Hogere Varkensgezondheid, dat wordt georganiseerd door Coppens diervoeding, PIC en Boerderij. Het evenement is voor de tiende keer georganiseerd. Er kwamen 475 belangstellenden op af.

Laatste reacties

  • WT

    Duteweerd als juryvoorzitter verlaagd het aanzien van deze
    prijs wel heeeel sterk. Pic en Coppens zouden zich eens
    moeten verdiepen in zijn verleden.

  • drikhend

    Best WT verklaar u nader . Een balletje opgooien is leuk . En iemand onderuit proberen te halen ook . Maar kom dan maar met argumenten . Zodat betreffende zich kan verdedigen indien die persoon dit wil of wenst .Ik heb hier verder geen belang bij maar deze prijs is denk ik niet waar het overgaat maar meer een zaak om de aandacht te trekken . Het bezig zijn met het verbeteren van de varkenshouderij en dit gaat dan over gezonder produceren . Maar daar kan zoveel onder vallen . Het is belangrijk dat dit gebeurt en er blijkt ook belangstelling voor te zijn gezien de grote opkomst van varkenshouders . Naar mijn mening is Pic en Coppens goed bezig en als ze dit onder de consument gaan promoten in de vorm van veilig gezond produceren is dit in belang van de varkenshouderij . Is beter dan elkaar bont maken of zaken suggereren die er op lijken . Dit doe je niet in openbaar .

Of registreer je om te kunnen reageren.