Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Westfort: 'Toekomst varkenshouderij in concepten'

De toekomst van de Nederlandse varkenshouderij 'ligt in vleesconcepten'. Dat zegt inkoper Jaap de Wit junior van slachterij Westfort in een interview met Boerderij.

"Met vleesconcepten willen onze afnemers zich onderscheiden", zegt Westfort-inkoper De Wit. Hij weerspreekt dat varkenshouders alleen de meerkosten vergoed krijgen bij deelname aan concepten. Hij wijst op LEI-berekeningen waaruit blijkt dat - afhankelijk van de uitgangssituatie - varkens op 1 vierkante meter houden € 8 per dierplaats oplevert.

Beter leven-concept en Varken van Morgen

Volgens De Wit is wekelijks markt voor in totaal 40.000 tot 50.000 varkens binnen het Beter leven-concept van de Dierenbescherming en De CBL-inkoopvoorwaarden voor het Varken van Morgen.

Westfort werkt sinds eind 2015 in een nieuwe slachterij in IJsselstein. Lees het hele interview met De Wit in Boerderij van 5 januari.

Eén reactie

  • Gerard Groot Koerkamp

    Degene die niet meedoen betalen de meerprijs.Over 3 jaar doet iedereen mee en krijgen we allemaal dezelfde prijs met een hogere kostprijs en wordt de concurrentiepositie met derde landen slechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.