Varkenshouderij

Nieuws 2355 x bekeken 1 reactie

NVV ageert tegen bericht over Zeeuwse ‘stank’

Omroep Zeeland zet een complete beroepsgroep onterecht in een kwaad daglicht met het bericht 'varkensboeren stinken het meest', aldus de Nederlandse Vakbond van Varkenshouders (NVV).

Uit cijfers van de Zeeuwse milieuklachtenlijn blijkt dat afgelopen twee jaar vooral varkensboeren op Schouwen-Duiveland en Tholen zorgen voor veel klachten van stankoverlast. Alle meldingen die gedaan worden tellen mee, ook al zijn de meldingen door dezelfde persoon gedaan. Door een boze buurman die veel klaagt kan je hoog op de lijst komen. De NVV heeft tevergeefs gevraagd om de kop aan te passen. Uit het artikel zelf blijkt geen enkel feitelijk bewijs dat Zeeuwse varkenshouders de meeste geuroverlast veroorzaken in de provincie. Er zijn geen resultaten van metingen en het is zelfs niet bekend of er metingen zijn gedaan, die de conclusie in de kop rechtvaardigen, aldus de NVV. Ook brengt de omroep imagoschade toe aan Zeeuwse varkenshouders en de varkenssector in het algemeen.

Eén reactie

  • Snel

    wat van die klachten kun je al wegstrepen, varkenshouderij Britt van B.R is door de gemeente op gekocht en hier zullen geen klachten meer vanaf komen ,misschien volgend jaar wel helemaal geen klachten meer, kunnen de mensen van die milieudienst er ook uit, overbodig!

Of registreer je om te kunnen reageren.