Varkenshouderij

Nieuws

Genomineerden 'Varkens gezonder produceren' bekend

Op dinsdag 19 januari zal tijdens het praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid bekend gemaakt worden wie de innovatieprijs Varkens gezonder produceren 2016 wint.

Er zijn drie genomineerden: Koen Wouters, Martin van de Peut en Janneke Janssens. Wouters heeft een zeugenbedrijf gebouwd met het oog op gezondheid en welzijn, door middel van een werpkraamhok gevolgd door een uitloopkraamhok. Van de Peut is een voorloper als het gaat om het houden van SPF-varkens. Focus op genetica, gezondheid en een hoge kwaliteit voer resulteren in bovengemiddelde prestaties van de varkens. Janssens maakt goede artikelen met oog voor de varkenshouder en daarnaast prikkelt ze ook de varkenshouder dat deze zijn bedrijf verlaat en een bijeenkomst bezoekt (plenair dan wel stalbezoek) om kennis te delen.

Er kan nog gestemd worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.