Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Frans-Duits vleesbedrijf van start

Franse mega-coöperatie Groupe Avril en Duits vleesbedrijf Tönnies openen 1 april hun gezamenlijke vleesfabriek in Vire (Fr.).

In eerste instantie investeren beide bedrijven samen €5 miljoen in het project. Het is de bedoeling dat de fabriek uitsluitend Frans vlees gaat verwerken, maar als dat niet voldoende beschikbaar is kan ook Tönnies vlees leveren.

Samenwerkingsproject met vleesdochters Abera en Sanders

Aan de kant van Groupe Avril, een miljardenbedrijf met veel verschillende activiteiten, wordt het samenwerkingsproject onder de naam L'Atelier des Viandes uitgevoerd door de vleesdochters Abera en Sanders. Abera levert het varkensvlees dat afkomstig is van de 700 varkenshouders in de producentengroep Porc Armor Evolution, die nauw bij het project betrokken is. De fabriek zal tegen het eind van dit jaar aan 60 mensen werk kunnen bieden.

Tönnies wil inspelen op product van eigen bodem

Tönnies is al op de Franse markt aanwezig met vleeswaren uit Duitsland, maar wil nu inspelen op de sterke nadruk op product van eigen bodem. Daarvoor voeren de veehouders juist dezer dagen weer op grote schaal actie.

Laatste reacties

  • petit

    het paard van troje binnengehaald

  • Trèfle

    Groupe avril is geen cooperatie maar een privé bedrijf.
    Het is een samen werking om de lidel en aldi van franse vleeswaren te voorzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.