Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Zeugenhouder wil €260.000 ophalen via crowdfunding

Landhorst – Varkenshouder Maarten Verdoorn is een crowdfinance-campagne gestart om de financiering van zijn varkensbedrijf te realiseren. Hij heeft al meer dan €100.000 opgehaald.

Verdoorn neemt een zeugenbedrijf over in Landhorst met 1.400 zeugen. De biggen worden in Duitsland opgefokt. De varkenshouder investeert in de zeugenstapel en in een verbouwing. De stallen huurt hij. De totale financiering bedraagt €735.000. FONZ adviesbureau begeleidt de co-financiering.

Zelf €75.000 investeren

Via Collin Crowdfund wil Verdoorn €260.000 ophalen voor de overname van de levende have. Rabobank Horst-Venray verstrekt een krediet van €250.000. De vorige eigenaar verstrekt een achtergestelde lening van €150.000 voor de overname van het resterende deel van de levende have en een verbouwing. Maarten Verdoorn zelf investeert €75.000 in zijn onderneming. Verdoorn heeft tien jaar ervaring als bedrijfsleider op een varkensbedrijf en zes jaar als brijvoerspecialist.

Rendement van 7,5 procent

Met deze partijen is Verdoorn verzekerd van een sterke alliantie voor de financiering van zijn varkensbedrijf. Voor Collin Crowdfund is dit de eerste aanvraag van een varkenshouder. Directeur Jeroen ter Huurne van Collin Crowdfund ziet veel perspectief voor deze manier van co-financieren in de agrarische sector. Het geld komt van zakelijke en particuliere investeerders. Het rendement van gemiddeld 7,5 procent maakt het aantrekkelijk om te investeren. De looptijd bedraagt vier tot vijf jaar. Er wordt lineair afgelost. Collin Crowdfund beoordeelt elke aanvraag op rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit en bekijkt het totale plaatje. 1 op de 3 aanvragen wordt gehonoreerd.

Lees de aanvraag van varkensbedrijf Landhorst.

Laatste reacties

 • gag

  betaald het dubbele van wat de waarde is en dubbele rente veel succes is gedoemd om te mislukken

 • mali

  bank en voerfabrikant in volledige paniek. huidige eigenaar heeft het nog maar enkele jaren in bezit. Stroman moet het redden. mission impossible.

 • flyinghollander

  Bij crowd fund is risico groter voor de funders vandaar ook hogere rente

 • mali

  @flyinghollander,

  En als de aflossing niet gedaan kan worden? Wat is de hogere rente dan nog waard in contante waarde?

 • mark.bankers1

  De case heeft de kredietbeoordeling van Rabobank en Collin weten te doorstaan. Dat is in deze tijd al een hele prestatie. Dat lukt alleen met een goed onderbouwd plan waarin overigens de levende have is getaxeerd door een gerenommeerde partij.
  Financieren doe je alleen op basis van vertrouwen. Als geen vertrouwen hebt in een plan van een ondernemer dan moet je zeker niet financieren.
  Het rendement bij crowdfunden is voor de investeerder fors hoger omdat er ook meer risico in zit. Iedereen is vrij om zijn zuurverdiende geld voor minder dan 1% bij de bank te stallen.
  Overigens betaalt de gemiddelde ondernemer op dit moment ook 7,5% over zijn rekening-courant-krediet.
  Als sector moet je trots zijn op jonge ondernemers die nog wel toekomst zien in de varkenshouderij.

 • mali

  De Rabobank ken ik al jaren, Collin tot op de dag van vandaag never van gehoord. Ik mis 1 ding, wat is de provisie voor Collin?

 • gag

  fonz is degene mark bankers die de eerste factuur heeft gestuurd wedden?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.