VarkensNieuws

Zeugenhouder wil €260.000 ophalen via crowdfunding

Landhorst – Varkenshouder Maarten Verdoorn is een crowdfinance-campagne gestart om de financiering van zijn varkensbedrijf te realiseren. Hij heeft al meer dan €100.000 opgehaald.

Verdoorn neemt een zeugenbedrijf over in Landhorst met 1.400 zeugen. De biggen worden in Duitsland opgefokt. De varkenshouder investeert in de zeugenstapel en in een verbouwing. De stallen huurt hij. De totale financiering bedraagt €735.000. FONZ adviesbureau begeleidt de co-financiering.

Zelf €75.000 investeren

Via Collin Crowdfund wil Verdoorn €260.000 ophalen voor de overname van de levende have. Rabobank Horst-Venray verstrekt een krediet van €250.000. De vorige eigenaar verstrekt een achtergestelde lening van €150.000 voor de overname van het resterende deel van de levende have en een verbouwing. Maarten Verdoorn zelf investeert €75.000 in zijn onderneming. Verdoorn heeft tien jaar ervaring als bedrijfsleider op een varkensbedrijf en zes jaar als brijvoerspecialist.

Rendement van 7,5 procent

Met deze partijen is Verdoorn verzekerd van een sterke alliantie voor de financiering van zijn varkensbedrijf. Voor Collin Crowdfund is dit de eerste aanvraag van een varkenshouder. Directeur Jeroen ter Huurne van Collin Crowdfund ziet veel perspectief voor deze manier van co-financieren in de agrarische sector. Het geld komt van zakelijke en particuliere investeerders. Het rendement van gemiddeld 7,5 procent maakt het aantrekkelijk om te investeren. De looptijd bedraagt vier tot vijf jaar. Er wordt lineair afgelost. Collin Crowdfund beoordeelt elke aanvraag op rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit en bekijkt het totale plaatje. 1 op de 3 aanvragen wordt gehonoreerd.

Lees de aanvraag van varkensbedrijf Landhorst.

Beheer
WP Admin