Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Wisselende reacties na varkenshouderij-overleg

Den Haag – Staatssecretaris Dijksma, NVV en LTO hebben gisteren opnieuw overleg gevoerd over de situatie in de varkenshouderij. De meningen over de uitkomst zijn verdeeld. LTO-voorman Eric Douma noemt het een goed gesprek.

Er is volgens hem overeenstemming over de inzet voor het overleg van de Europese landbouwministers aanstaande maandag in Luxemburg. Dijksma maakt zich daar sterk voor een vrij besteedbare enveloppe zonder aanvullende eisen. De hoogte van het bedrag is onderdeel van de onderhandelingen die maandag plaatsvinden. Er is in totaal €500 miljoen beschikbaar voor alle lidstaten.

De staatssecretaris en de sector willen het Brusselse geld inzetten voor structuurverbetering en vitalisering van de sector.

Niets concreets

Willy Wolfkamp van de actiegroep 'Eerlijke prijs Agra' is minder positief. "Er is niets concreets toegezegd. Ik vergelijk het met de slogan van ons dorpscafé De Droadnagel: Morgen is het bier gratis." Ook Eric Douma heeft nog wel enige reserves: "Wil de EU de structuur van de varkenshouderij daadwerkelijk verbeteren, dan is eigenlijk veel meer geld nodig."

Eén reactie

  • schoenmakers1

    zolang dijksma niks wil doen aan de veel te hoge kosten die we hier door haar toedoen hebben zal het niks worden

Of registreer je om te kunnen reageren.