Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Langer uitrijden geeft geen lucht in mestafzet

Doetinchem – De ophaalbijdragen voor varkensmest verandert niet na de aankondiging van de verlenging van de uitrijdperiode tot 1 oktober. De prijzen blijven met €22 tot €24 voor vleesvarkensmest hoog, aldus meerdere distributeurs in Oost en Noord Nederland.

Vorige week besloot Staatssecretaris Dijksma alsnog om de uitrijdperiode van dierlijke mest te verlengen tot 1 oktober. De Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders (NVV) had hiervoor eind augustus samen met andere partijen waaronder Cumela alsnog een aanvullend verzoek ingediend. De verlenging is alleen van toepassing op bouwland, anders dan maisland, en waar groenbemesters wordt gezaaid.

Loonwerkers

Voor een enkele varkenshouder is het wellicht mogelijk om in de buurt nog enkele vrachten af te zetten. Maar de vraag is of er nog loonwerkers zijn die deze mest willen uitrijden.

Verruiming niet wenselijk

Cumela Nederland geeft aan dat ze veel signalen van de leden krijgen met de mededeling dat ze niet meer op deze verruiming zaten te wachten. De meeste aanwendingsapparatuur is namelijk al winterklaar gemaakt en de omstandigheden op de meeste akkers zijn niet ideaal te noemen, door de vele regenval. Bovendien is voor de loonwerkers nu alle tijd nodig voor de oogst van allerlei gewassen.

Lees ook het nieuwsbericht: Geen permanente verlenging uitrijtermijn
En het hoofdredactionele commentaar over dit onderwerp

Laatste reacties

  • farmer135

    Iedereen wordt nu ingezet voor de maisoogst

  • Vhouder

    maisoogst ben vandaag wezen kijken nog lang niet rijp wordt nog wel 2 weken

Of registreer je om te kunnen reageren.