Varkenshouderij

Nieuws

Varkensstal ingestort na blikseminslag

Albergen - Als gevolg van blikseminslagen in combinatie met zware regenval is maandag een varkensstal in het Twentse Albergen deels ingestort.

Vermoedelijk is de bliksem op de ijzeren spanten van de stal geslagen. Die konden de last van het dak niet meer dragen. Het vallende dak heeft de gevels van de stal vernield. In het ingestorte deel van de stal lagen een paar honderd varkens. Er zijn geen dieren omgekomen door de instorting. Wel hadden enkele varkens een poot gebroken, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Tubbergen. Alle dieren uit de ingestorte stal zijn afgevoerd.

Geen gevaar voor de omgeving

Het onderzoek naar de toedracht loopt nog. Ook wordt nog onderzocht of er asbest is vrijgekomen. Als dit het geval is, moet nog worden bekeken hoe het asfalt het beste verwijderd kan worden. De gemeente denkt niet dat er gevaar voor de omgeving is geweest door de instorting. Er is geen brand ontstaan door de blikseminslag, waardoor de kans op verspreiding van asbest minimaal is geweest, zo verwacht de gemeente. De gemeente laat weten dat de varkenshouder een sloopvergunning heeft aangevraagd voor het ingestorte deel. De varkenshouder zelf wilde geen commentaar geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.