Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs zakt op Teleporc-veiling

De varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensmarkt (Teleporc) is vrijdag gedaald. Vrijdagochtend werd een gemiddelde prijs genoteerd van €1,51 per kilo geslacht gewicht, een daling met 1 cent ten opzichte van de notering van eerder deze week.

In totaal werden 2.163 varkens in veertien partijen aangeboden, waarvan 1.593 varkens in tien koppels werden verkocht. De overige 570 varkens werden niet verhandeld, omdat de minimumprijs niet werd bereikt.

Ondanks de daling ligt de Teleporc-prijs nog wel boven de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen. Voor de komende week worden in Duitsland stabiele varkensprijzen verwacht, al is er sprake van druk op prijs.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.