Eric Douma (@Eric4varken) <a href=""https://twitter.com/Eric4varken/status/639395283349151744"">3 september 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/Eric4varken/status/639395283349151744""}'></span>-->De Nederlandse Vakbond van Varkenshouders is blij met de morele steun, maar vraagt de staatssecretaris om ook praktische steun te verlenen. Vorige week woensdag schoven vertegenwoordigers uit de varkenssector aan bij Dijksma voor een overleg. Dat liep op niets uit. De varkenshouders vroegen haar onder andere om de keuringskosten te verlagen, om zo de lasten voor de varkenshouderij naar beneden te brengen. Dijksma wees dit toen af. Zij gaf aan dat daar geen geld voor beschikbaar was. Wel zag ze wat in verlaging van de kosten, maar dat zou moeten komen uit efficiëntie vanuit de keten zelf.</p> <p> <!--<span data-type=""embedcode"" data-provider=""twitter_tweet"" data-parameters='{""raw-snippet"":""<blockquote class=""twitter-tweet"" lang=""nl""><p lang=""nl"" dir=""ltr""><a href=""https://twitter.com/hashtag/Actie20cent?src=hash"">#Actie20cent</a> groot succes! Vol Plein en 2volle zalen bij debat met <a href=""https://twitter.com/sharon_dijksma"">@sharon_dijksma</a>! <a href=""http://t.co/fNn9OmuRnX"">pic.twitter.com/fNn9OmuRnX</a></p>&mdash VarkensNieuws

Varkenshouders voeren actie in Den Haag

Den Haag – Op het plein voor de Tweede Kamer voeren vanmiddag circa 100 varkenshouders acties om steun te vragen voor de Nederlandse varkenshouderij. In tegenstelling tot de acties in omringende landen is gekozen voor publieksvriendelijke acties.

Er worden onder andere broodjes beenham uitgedeeld aan Kamerleden en consumenten. Het is bovendien de aftrap van de actie ’20 cent’. Bezoekers wordt om een symbolische bijdrage van 20 cent gevraagd om de Nederlandse varkenshouderij te steunen. Dit bedrag verwijst naar de hogere kostprijs – van zo’n €0,20 – per kilo varkensvlees, waar de Nederlandse varkenshouder mee te maken heeft door Nederlandse wet- en regelgeving. Politici lieten zich vanmiddag door de regen niet weerhouden om hun gezicht te laten zien tijdens de actie. Onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken kwam langs voor een broodje beenham.

Beheer
WP Admin