Varkenshouderij

Nieuws 4281 x bekeken

Varkens plus 3 cent, biggen onveranderd

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,43 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn notering met 2 cent naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. Ondanks de verbeterde varkensmarkt blijft de biggenafzet echter moeizaam en daardoor kunnen de biggenprijzen volgens de biggenhandelaren niet mee met de varkens.

Met de verhoging van 3 cent blijft de Nederlandse beursprijs in het spoor van de noteringen in Duitsland. Woensdag ging de Vereinigungspreis al met 3 cent omhoog naar €1,48 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen gingen niet direct mee, ze moesten er eerst nog een nachtje over slapen. Op donderdag volgde alsnog een verhoging van 3 cent bij de slachterijen. In combinatie met een prijsdaling van 2 cent op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) naar €1,52 per kilo geeft dit aan dat een verdere prijsverhoging moeilijk wordt.

De zeugenmarkt maakt nog een flinke stap voorwaarts. De levende dieren noteren 3 cent hoger op 78 cent per kilo. De prijs voor geslacht stijgt met 5 cent naar €1,08 per kilo.

De vermeerderaars schieten er voorlopig niets mee op. Hun biggenafzet verloopt moeizaam. De biggenhandelaren verwachten dat er deze week geen prijsaanpassing aan zit te komen en voorzien een stabiele beursprijs van €23 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

 

Of registreer je om te kunnen reageren.