Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:19 sep 2015

Twijfels over prijsverlaging beursprijs varkens

Zoetermeer – De verlaging van de Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens met 4 cent, wekt verbazing onder varkenshandelaren en –boeren. Maar er zijn ook partijen die zeggen dat de uitkomst correct is. Handelsorganisatie Vee & Logistiek Nederland gaat zaterdag onderzoeken of de notering juist is.

Volgens een handelaar staat de telefoon roodgloeiend. Een prijsverlaging van 1 cent is mogelijk, maar 4 cent dat klopt volgens hem in het geheel niet. De handelaar zegt inzicht te hebben in de inbreng van de andere handelaren in de notering. Op basis daarvan concludeert hij dat er dit keer een fout is gemaakt. De notering voor de komende week gaat met 4 cent omlaag naar €1,39 per kilo geslacht gewicht. Levend noteert 3 cent lager op €1,09 per kilo.

In de afgelopen week tekende zich al wel af dat de varkensprijs voorlopig aan zijn plafond zit. In Duitsland hielden de Vereinigungspreis en de Duitse slachterijen het nog op onveranderd met een prijs van €1,48 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod neemt daar weliswaar toe, maar de dieren werden nog goed opgenomen door de slachterijen. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde vrijdag een prijsdaling op van 1 cent naar €1,51 per kilo geslacht gewicht.

Eén reactie

  • bull

    beurs gaar prijs corrigeren word min 1 van de handel moet je het hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.